Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 752 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 22. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Dan Bjerring

 


Spørgsmål nr. 752 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Er det korrekt, at visse ”kreative” kørelærere bestiller en prøve til trailerkørekort for en fiktiv person for senere at afbestille denne prøve mod at få en elev til en almindelig køreprøve, idet spørgeren selvfølgelig håber, at det ikke er korrekt, men vedvarende rygter påstår det modsatte?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet udtalelser fra politikredsene. Det fremgår af disse udtalelser, at enkelte politikredse har set eksempler på, at kørelærere har booket køreprøver ved anvendelse af fiktive navne. Kommunernes Landsforening, som er ansvarlig for udvikling og drift af køreprøvebookingsystemet, er orienteret om problemet med henblik på, at der kan foretages de nødvendige tilretninger, så denne form for fiktive bookninger fremover kan undgås.”

 

Justitsministeriet kan henholde sig til Rigspolitiets udtalelse.