Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 751 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 22. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Dan Bjerring

 


Spørgsmål nr. 751 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Kan ministeren bekræfte, at de lange ventetider på køreprøver reelt skyldes, at de prøvesagkyndige anvendes til andre politiopgaver efter politireformen, idet spørgeren er blevet orienteret om, at det ofte sker, dog ikke fra officiel kilde, og idet spørgeren forventer, at ministeren oplyser, hvor mange prøvesagkyndige der reelt arbejder uden for området med køreprøver?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet udtalelser fra politikredsene. Det fremgår af disse udtalelser, at alle kredse har et antal prøvesagkyndige, der er beskæftiget på fuld tid med afvikling af køreprøver. Herudover råder politikredsen også over et antal prøvesagkyndige, som udover at varetage køreprøveafvikling tillige varetager andre opgaver, men således, at de pågældende i spidsbelastningsperioder kan frigøres fra disse opgaver med henblik på køreprøveafvikling. Denne struktur er ikke ændret i forbindelse med gennemførelse af politikredsreformen.”

 

Justitsministeriet kan henholde sig til Rigspolitiets udtalelse.