Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 750 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 22. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Dan Bjerring

 


Spørgsmål nr. 750 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Kan ministeren bekræfte, at der er store problemer med gennemførelse af køreprøver i en række danske byer, idet spørgeren bl.a. er blevet orienteret om, at i Viborg, Herning og andre byer i Midtjylland kan elever, der har bestået teoriprøven, først komme til køreprøve i august eller senere, og idet spørgeren fra et familiemedlem har hørt om en tilsvarende oplevelse (i København) med meget lange ventetider, efter at køreuddannelsen reelt var afsluttet?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Det er politikredsene, som har ansvaret for tilrettelæggelsen af køreprøveafviklingen både for så vidt angår den teoretiske og den praktiske køreprøveafvikling.

 

Rigspolitiet følger løbende op på ventetiderne for afviklingen af de forskellige former for køreprøver. Rigspolitiet er enig i, at der periodevis i visse politikredse har været for lange ventetider på køreprøveafviklingen.

 

Rigspolitiet har senest den 3. juni 2008 bedt politikredsene om at træffe de nødvendige foranstaltninger med henblik på at få ventetiderne nedbragt og om i resten af indeværende år at styrke indsatsen på området.”

 

Justitsministeriet kan henholde sig til Rigspolitiets udtalelse.