Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 748 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 21. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Barbara Bertelsen

 


Spørgsmål nr. 748 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”I forlængelse af svar på spørgsmål 547 bedes ministeren oplyse, om den styrkede politiindsats, der omtales, vil betyde, at der afsættes flere ressourcer end de nuværende 33 årsværk?”

 

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

”Ved besvarelsen af spørgsmål nr. 547 fra Folketingets Retsudvalg blev der med udgangspunkt i Rigspolitiets beskrivelse fra marts 2008 af politiets indsats mod prostitutionens bagmænd i 2007 redegjort for den politimæssige indsats på området.

Det fremgår bl.a. af Rigspolitiets beskrivelse, at dansk politi i 2007 har anvendt ca. 33 årsværk på dette indsatsområde. Fokus har primært været på gennemførelsen af Rigspolitiets strategi for en styrket politimæssig indsats mod prostitu­tionens bagmænd for så vidt angår den organisatoriske tilrettelæggelse af indsatsen, kortlægnin­gen af prostitu­tionsmiljøet, kontrolvirksomhed i prostitu­tionsmiljøet og Rigspolitiets bistand til politikredsene.

Politiet vil i 2008 fortsat have fokus på området, og politiet vil intensivere indsatsen yderligere, navnlig med henblik på at sikre iværksættelsen af gennemførelsen af den proaktive og målrettede efterforskningsmæssige indsats mod prostitu­tionens bagmænd.

Det er således fastsat, at politiets indsats i 2008 mod prostitu­tionens bagmænd i forhold til 2007 skal indebære en væsent­lig og markant forøgelse af politiets samlede ressourceindsats på området.

Den forøgede indsats vil kunne gennemføres inden for flerårsaftalens økonomiske rammer.”