Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 747 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 21. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 


Spørgsmål nr. 747 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil ministeren i fortsættelse af mødet om forældreansvarsloven 20/5-08, jf. alm. del - bilag 352, tilsende udvalget statistisk materiale – i det omfang sådan forefindes - som belyser følgende:
- Antallet af forældremyndigheds-, bopæls- og samværssager fordelt på køn.
- Hvor ofte der fastsættes erstatningssamvær i relevante sager.
- Antallet af passive forældre.
- Antal af sager med anklager om vold, incest og misbrug, herunder med oplysning om, hvem der anklager hvem, og hvor ofte der er falske beskyldninger indblandet.
- Antallet og indholdet af sager afgjort med børnesagkyndige.
- Hvor mange har bisidder med, og hvilken betydning har det for sagerne.
- Hvor ofte benyttes initiativretten, og hvad bliver udfaldet i disse sager.
- Antal af midlertidige afgørelser.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Velfærdsministeriet, der har indsamlet statistiske oplysninger om statsforvaltningernes sagsbehandling vedrørende forældreansvarsloven.

 

Velfærdsministeriet har i den anledning udarbejdet et notat, som vedlægges.

 

Justitsministeriet kan for så vidt angår antallet af midlertidige afgørelser oplyse, at Velfærdsministeriet tidligere over for Justitsministeriet har oplyst, at statsforvaltningerne i 1. kvartal af 2008 traf 50 midlertidige afgørelser om forældremyndighed, 31 midlertidige afgørelser om barnets bopæl og 78 midlertidige afgørelser om samvær.