Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 732 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 19. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 732 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Er de IT-værktøjer, Domstolsstyrelsen har på nuværende tidspunkt, og dem, de planlægger at købe, baseret på Open Source?"

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Domstolsstyrelsen, der har oplyst følgende:

 

"Ved Open Source forstår Domstolsstyrelsen software, der stilles til rådighed for kunden – og typisk også for almenheden (f.eks. via internettet) – med fuld (”open”) adgang til kildekode (”source code”). Licenstager betaler ikke for brugen af denne software, men underlægger sig til gengæld retlige begrænsninger af anden art om eksempelvis videredistribution under samme licensregler (se IT- og Telestyrelsens vejledning om offentlige myndigheders anskaffelse og brug af open source software – retlige forhold 2008, s. 7f).

 

Domstolene anvender på nuværende tidspunkt ikke Open Source software. I forbindelse med moderniseringen af domstolenes it-systemer påtænker styrelsen at anvende og udvikle Open Source software, i den udstrækning en nærmere vurdering taler herfor."