Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 731 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 19. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 731 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Er det planlagt, at domsdatabasen skal etableres i et Open Source system?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Domstolsstyrelsen, der har oplyst følgende:

 

”Ved Open Source forstår Domstolsstyrelsen software, der stilles til rådighed for kunden – og typisk også for almenheden (f.eks. via internettet) – med fuld (”open”) adgang til kildekode (”source code”). Licenstager betaler ikke for brugen af denne software, men underlægger sig til gengæld retlige begrænsninger af anden art om eksempelvis videredistribution under samme licensregler, jf. IT- og Telestyrelsens vejledning om offentlige myndigheders anskaffelse og brug af open source software – retlige forhold 2008, s. 7f.

 

Der er ikke truffet endelig beslutning om valg af databaseløsning mv. Det er hensigten at etablere domsdatabasen som en integreret del af den eksisterende tekniske løsning for www.domstol.dk, og det er i forlængelse heraf blevet overvejet at anvende en Microsoft Sharepoint Server løsning. Imidlertid er det endnu ikke blevet vurderet, om denne løsning vil være teknisk bæredygtig.”