Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 714 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 15. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

Carsten Kristian Vollmer

 


Spørgsmål nr. 714 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”I forlængelse af svar på spørgsmål 412 og ikke-svar på spørgsmål 414 bedes ministeren oplyse, om Københavns Politi har fået ret i deres vurdering af, at indsatsen ikke ville føre til et samlet mindre salg af hash, og at salget af hash ville blive blandet sammen med salg af hårde stoffer.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Københavns Politi har oplyst, at den vurdering, der omtales i spørgsmålet, ligger flere år tilbage inden rydningen af Pusher Street. Som tidligere nævnt er det Københavns Politis opfattelse, at der nu sælges mindre hash i København end før marts 2004, hvilket bl.a. skyldes, at ca. 60 aktive personer blev anholdt og senere dømt, samtidig med at tilstrømningen blev mindre.

 

Effekten af den målrettede indsats imod hashklubberne har også haft en positiv virkning, og der er ikke oplysninger om, at hashsalget generelt er blandet sammen med salg af hårde stoffer.”