Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 713 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 15. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

Carsten Kristian Vollmer

 


Spørgsmål nr. 713 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Når ministeren i svar på spørgsmål 413 oplyser, at det ikke er muligt at opgøre, hvor mange politifolk der indgår i en konkret opgave, betyder det så, at Københavns Politi ikke har oplysningerne, eller at – som også står i svaret – at Københavns Politi af polititaktiske grunde ikke ønsker at oplyse, hvor mange politifolk der indgår i indsatsen på Christiania?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Der henvises til besvarelsen af de tidligere stillede spørgsmål om ressourceforbruget ved de politimæssige indsatser på Christiania.

 

De politimæssige indsatser på Christiania kan opdeles i to forskellige typer af indsatser. Den første type indsats er f.eks. konkrete anholdelsesaktioner, og hvor der ud fra en politifaglig vurdering anvendes det antal polititjenestemænd, som er nødvendig for at gennemføre indsatsen. Ved større indsatser, som f.eks. indsatsen på Christiania i marts 2004, er der erfaringsmæssigt behov for at fortage en opfølgning på hovedindsatsen. Denne opfølgende indsats kan strække sig over en længere periode, og i opfølgningsindsatsen vil der også indgå personale, som er en del af politikredsens samlede beredskab, og som periodevist varetager andre opgaver. Det er derfor ikke muligt at opgøre personaleforbruget for den samlede indsats til bekæmpelsen af hashhandlen på Christiania.

 

Rigspolitiet og Københavns Politi finder i øvrigt fortsat, at politiet af polititaktiske grunde bør være tilbageholdende med at offentliggøre oplysninger om det politimæssige beredskab, som anvendes til løsningen af bestemte opgaver.”