Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 712 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 15. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Carsten Kristian Vollmer

 


Spørgsmål nr. 712 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”I forlængelse af ministerens svar på spørgsmål 413 bedes ministeren oplyse, om ministeren, da ministeren afgav sine tidligere svar, bl.a. på Spørgsmål nr. S 4530 i 2005-06, til Folketinget, om at ministeren ikke kunne oplyse, hvor mange politifolk der var indsat på Christiania, var bekendt med antallet af politifolk der var indsat på Christiania.”

 

Svar:

 

Som oplyst i mine besvarelser af 8. maj 2008 af spørgsmål nr. 412 og 413 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg kan der ikke foretages en samlet opgørelse over personaleforbruget af de konkrete politiindsatser på Christiania.

 

Baggrunden herfor fremgår bl.a. af min besvarelse af 17. august 2006 af spørgsmål nr. S 4530 fra medlem af Folketinget Line Barfod (EL).

 

Da det således ikke er muligt at opgøre personaleforbruget, var jeg heller ikke på tidspunktet for min besvarelse af spørgsmål nr. S 4530 bekendt med antallet af politifolk, der deltog i politiindsatsen på Christiania.


Det kan mere generelt oplyses, at der ikke løbende sker underretning til Justitsministeriet om konkret udfærdigede operationsplaner for de forskellige politiforretninger.