Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 676 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 30. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 


Spørgsmål nr. 676 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del) af 30. april 2008:

 

”Finder ministeren det ikke rimeligt, at offentlige vejledninger om forhold i et værgemål skal være kendt og forstået af den kommende værge forud for selve værgebeskikkelsen?”

 

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Civilstyrelsen.

 

Civilstyrelsen har oplyst, at den information, man som kommende værge har mulighed for at gøre sig bekendt med om værgens opgaver og pligter via statsforvaltningernes og Civilstyrelsens hjemmesider, må anses for dækkende.

 

Statsforvaltningen Syddanmarks ”Vejledning til værger”, som er omtalt i besvarelsen af spørgsmål nr. 674, indeholder relevante regler om værgens opgaver. Vejledningen udleveres efter det oplyste i forbindelse med værgebeskikkelsen, hvis statsforvaltningen ikke mundtligt har orienteret den kommende værge om reglerne.

 

Der henvises i øvrigt til de samtidige besvarelser af udvalgets spørgsmål nr. 674 og 675. Den nævnte vejledning fra Statsforvaltningen Syddanmark er vedlagt besvarelsen af spørgsmål nr. 674.