Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 671 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 29. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 671 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministeren bedes bekræfte, at det var politiet, der tvang de anholdte i Vollsmosesagen fra 4.-5. september 2007 til at bære hætter, der dækkede ansigtet og forhindrede udsynet.

 

Af svar på spørgsmål 119 fremgår det, at beslutningen om hætter blev truffet af politiet. Af svar på spørgsmål 120 fremgår det ”De anholdte bliver af samme årsag iført engangshandsker og skoovertræk. Hårnet er valgfrit, og det er også valgfrit, om kedeldragtens hætte skal benyttes.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Politiets Efterretningstjeneste, hvortil der henvises:

 

”Der henvises til Justitsministeriets besvarelse af 27. februar 2008 af spørgsmål nr. 119 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg, hvoraf det fremgår, at Politiets Efterretningstjeneste den 5. september 2006 i samarbejde med politiet i Odense foretog anholdelse af en række personer i forbindelse med terrorsagen fra Vollsmose.

 

Det fremgår endvidere af besvarelsen, at de hovedmistænkte i sagen ved anholdelsen af kriminaltekniske grunde blev iført en engangskedeldragt, som har en hætte, der ikke dækker ansigtet. Som anført i besvarelsen blev de fem hovedmistænkte – af sikkerhedsmæssige og taktiske årsager – af politiet også iført en løstsiddende stofhætte, der dækkede ansigtet og forhindrede udsynet.”