Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 666 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 29. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 666 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Hvad er efter ministerens opfattelse årsagen til, at politireformen for Midt- og Vestsjællands Politi har haft det resultat, at betjentene bruger tiden på skrivebordsarbejde, når ministeren i sin tid lovede, at reformen ville give flere politifolk på gaderne, og hvilke overvejelser gør ministeren sig for at ændre denne udvikling”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil jeg henholder mig.

 

”Rigspolitiet har indhentet en udtalelse fra Midt- og Vestsjællands Politi, som bl.a. har oplyst, at politikredsens nye organisation trådte i kraft den 15. oktober 2007, og at der efter ikrafttrædelsen af den nye organisation ikke umiddelbart er flere politiuddannede, der udfører administrativt arbejde, end tidligere i den gamle organisation.

 

Midt- og Vestsjællands Politi har dog samtidig oplyst, at flere arbejdsopgaver og -rutiner er ændret i den nye organisation, og at det derfor kan være svært på dette område at sammenligne situationen før og efter ikrafttræden af den nye organisation.

 

Midt- og Vestsjællands Politi har endvidere oplyst, at det for politikredsen er et højt prioriteret mål at frigøre ressourcer til operativt arbejde, og at politikredsen derfor løbende søger at erstatte politiuddannede i administrative funktioner med administrativt uddannet personale.

 

Rigspolitiet kan tilføje, at det fremgår af udmøntningsplanen for flerårsaftalen for politiet og anklagemyndigheden 2007-2010, at politireformen i de kommende år vil frigøre ca. 800 årsværk, der kan anvendes til en styrkelse af det operative politiarbejde.

 

Frigørelsen af politipersonale som følge af politireformen forventes at slå gradvist igennem i perioden, og den fulde effekt forventes således først nået i 2011.”