Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 664 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 29. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 664 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Ministeren bedes oplyse, hvorfor svaret på REU, alm. del - spørgsmål 562 er givet som fortroligt svar, idet det er svært at se, hvad i svaret der gør, at ministeren har valgt at gøre det fortroligt.”

 

Svar:

 

Den 4. april 2008 stillede Folketingets Retsudvalg spørgsmål nr. 562 (Alm.del) til mig om retsudvalgets adgang til at få udleveret/gennemlæse tidligere fængselsinspektør Lene Møller-Nielsens forklaring afgivet til Kammeradvokaten i forbindelse med Kammeradvokatens undersøgelse af forholdene på Anstalten ved Herstedvester.

 

I forbindelse med min besvarelse heraf den 16. april 2008 anmodede jeg om, at besvarelsen blev behandlet fortroligt, idet besvarelsen indeholder oplysninger om omstændighederne i forbindelse med afviklingen af de afdækkende samtaler, som Kammeradvokaten bistod med, herunder personoplysninger.

 

Min besvarelse af 14. maj 2008 af spørgsmål nr. 662 fra Folketingets Retsudvalg er derimod offentlig, selvom den også indeholder oplysninger, der vedrører spørgsmålet om retsudvalgets adgang til tidligere fængselsinspektør Lene Møller-Nielsens forklaring til Kammeradvokaten. Årsagen hertil er, at min besvarelse af spørgsmål nr. 662 ikke indeholder tilsvarende oplysninger om omstændighederne i forbindelse med de afdækkende samtaler.