Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 662 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 28. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 662 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Kan ministeren bekræfte, at tidligere fængselsinspektør Lene Møller-Nielsen over for Direktoratet for Kriminalforsorgen har meddelt, at hun ikke har noget imod, at Folketingets Retsudvalg får lov til at læse hendes afhøringsrapport fra Kammeradvokatens undersøgelse af forholdene på Anstalten ved Herstedvester?"

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Direktoratet for Kriminalforsorgen, der oplyser:

 

”Der henvises til den fortrolige besvarelse af Retsudvalgets spørgsmål nr. 562 (Alm. del), hvoraf Kammeradvokatens og direktoratets begrundelse for ikke at udlevere enkeltstående, fortrolige dokumenter i den samlede undersøgelse fremgår.

 

I forbindelse med besvarelsen af nærværende spørgsmål kan det oplyses, at direktoratet efter afgivelsen af bidrag til besvarelsen af spørgsmål nr. 562 var i telefonisk kontakt med Lene Møller-Nielsen i anden anledning. Under samtalen blev direktoratets bidrag til besvarelse af spørgsmål nr. 662 tillige nævnt. Lene Møller-Nielsen oplyste uformelt, at hun ikke selv havde noget imod en videregivelse af sin forklaring til Folketingets Retsudvalg.

 

Denne oplysning ændrer imidlertid ikke ved de tidligere anførte begrundelser for ikke at stille enkeltstående, fortrolige referater fra undersøgelsen til rådighed for andre end de berørte ud over, hvad der følger af, at dele af referaterne muligvis vil komme til at indgå i eventuelle tjenestemandssager.”

 

Jeg kan henholde mig til det, som Direktoratet for Kriminalforsorgen har oplyst.