Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 654 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 28. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 654 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministeren bedes i forlængelse af besvarelsen af spm. 453 oplyse, om ministeren ”og ikke blot ministeriet” forud for, at Politiets Efterretningstjeneste den 9. november førte karikaturtegner Westergaard og hans kone under jorden, som minister var orienteret om tjenestens indsats.

 

Der henvises til, at ministeriet i sin besvarelse oplyser, at Politiets Efterretningstjeneste ifølge bestemmelser fra maj 1996 skal holde ministeriet underrettet om "alle vigtige enkeltsager og kontakter med inden- og udenlandske myndigheder". Spørgeren føler det imidlertidig nødvendigt at gentage spørgsmålet om tjenestens orientering af ministeren og ikke alene ministeriet, idet denne som den øverste politisk ansvarlige må forventes at kunne redegøre over for demokratiets øverste myndighed om sin rolle, også uden at gå ind i detaljer om den konkrete sag.”

 

Svar:

 

Som det fremgår af Justitsministeriets besvarelse af 10. april 2008 af spørgsmål nr. 453 fra Folketingets Retsudvalg, kan Justitsministeriet ikke i denne sammenhæng give oplysninger om konkrete forhold, som Politiets Efterretningstjeneste orienterer Justitsministeriet om.

 

I den pågældende besvarelse er der således alene redegjort for de generelle bestemmelser om, hvilke forhold Politiets Efterretningstjeneste skal holde Justitsministeriet – og dermed justitsministeren – orienteret om.