Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 642 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 24. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 642 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Kan ministeren oplyse, om der er tale om manglende betaling af såkaldte beskyttelsespenge, jf. artiklerne i BT vedr. kidnapningen af fem-årige Oliver (BT den 17. april 2008, side 1 og 16-17)?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Som bekendt blev der i april 2008 gennemført en kidnapning af den 5-årige Oliver fra en lokalitet i Virum.

 

Nordsjællands Politi, som har det politimæssige ansvar for efterforskningen af sagen, opklarede i løbet af godt 1 døgn sagen, og den kidnappede dreng blev overgivet til forældrene.

 

Nordsjællands Politi anholdt i sagens anledning et antal personer, som efterfølgende i lukkede grundlovsforhør blev varetægtsfængslet.

 

Efterforskningen i sagen foregår fortsat.

 

Rigspolitiet og Nordsjællands Politi finder på den anførte baggrund, at det vil være forkert at udtale sig om sagen, herunder at udtale sig om, hvilke efterforskningsmæssige skridt politiet har foretaget i sagens anledning.”