Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 622 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 22. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 622 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministerens kommentarer udbedes til artikel i Nyhedsavisen 7/3-08: "Voldsoffer: Jeg fik ingen hjælp af politiet". Ministeren bedes herunder oplyse,

- hvor ofte denne slags sager forekommer, og

- om ministeren er enig i, at sådanne sager, hvor en borger oplever ikke at kunne regne med politiet i forbindelse med voldelige episoder, er stødende for borgernes retsfølelse og borgernes tillid til politiet.”

 

Svar:

 

Den i spørgsmålet omtalte artikel vedrører Københavns Politis behandling af en anmeldelse fra en borger, som var vidne til et overfald på Nørrebro, og som efterfølgende selv blev væltet omkuld og truet af gerningsmændene.

 

Ifølge artiklen fik den pågældende ”ikke megen hjælp”, da han rettede telefonisk henvendelse til politiet i forbindelse med episoden, idet politiet bl.a. bad ham om at rette henvendelse på politistationen, hvilket han angiveligt ikke turde. Det anføres endvidere i artiklen, at politiet skulle have været afvisende over for den pågældende, da han dagen efter indfandt sig på politistationen for at anmelde forholdet.

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet:

 

”Københavns Politi har bl.a. oplyst, at borgerne altid trygt skal kunne regne med politiets assistance i forbindelse med voldelige episoder, og man bestræber sig naturligvis på at give befolkningen en god politimæssig betjening.

 

Det er ikke muligt at sige, om og i hvilket omfang der kan have forekommet andre helt tilsvarende sager, hvor en borger føler, at politiet ikke har håndteret en anmeldelse korrekt.

 

Den konkrete sag, som omtales i spørgsmålet, er for tiden under behandling i Københavns Politi, idet der er indgivet en klage over politiets dispositioner. Klagesagen forventes færdigbehandlet inden for kort tid.”

 

Jeg kan naturligvis kun være enig i, at borgerne bør kunne regne med politiets assistance i forbindelse med voldelige episoder.