Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 620 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 22. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 620 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Det fremgår bl.a. af ministerens svar på spørgsmål 429 vedrørende henvendelse fra Tværpolitisk Formandsgruppe, Kalundborg, at der ved Kalundborg lokalpoliti er stationeret 2 medarbejdere, der hver bruger halvdelen af arbejdstiden på forebyggende arbejde, og at den ene af disse medarbejdere p.t. er langtidssygemeldt.

 

Hvilke initiativer er der taget for at sikre, at omfanget af det forebyggende arbejde ikke falder?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Midt- og Vestsjællands Politi har oplyst, at som det fremgår af besvarelsen af spørgsmål nr. 429 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg, har det – selvom den ene af de to medarbejdere, der beskæftiger sig med forebyggelse, er langtidssygemeldt – været muligt at efterkomme alle ønsker fra skoler, klubber mv. om at møde til kriminalpræventive foredrag mv.

 

Midt- og Vestsjællands Politi har endvidere oplyst, at politikredsen – for at fastholde indsatsen på det forebyggende område – har ændret på opgavefordelingen ved politiet i Kalundborg, således at den anden af de to medarbejdere som udgangspunkt skal bruge hele arbejdstiden på forebyggende arbejde.”