Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 56 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 3. december 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 


Spørgsmål nr. 56 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil ministeren redegøre for, hvornår den hidtidige minister på området fik kendskab til oplysningerne om, at der i Indien synes at have været et generelt problem med den indiske adoptionsmyndighed, CARA?”

 

Svar:

 

Jeg er ikke bekendt med, at der i Indien synes at være et generelt problem med den indiske adoptionsmyndighed CARA.

 

I forbindelse med Familiestyrelsens undersøgelse af adoptioner fra Indien i perioden 2000-2007 er den hidtidige minister på området i september 2007 blevet orienteret om, at de formidlende organisationer, AC Børnehjælp og DanAdopt, i 2005 deltog i et møde i Adoptionsnævnet, hvor også Familiestyrelsen deltog. Det fremgår af mødereferatet, at de danske formidlende adoptionsorganisationer udtrykte bekymring i forhold til adoptioner fra Indien.

 

Familiestyrelsen har i forbindelse med sin undersøgelse af adoptioner fra Indien bedt Adoptionsnævnet om at redegøre for, hvilke overvejelser Adoptionsnævnet gjorde sig, og hvilket initiativ nævnet tog i anledning af orienteringen fra 2005.

 

Jeg vedlægger Adoptionsnævnets svar af 28. september 2007, som jeg kan henholde mig til.