Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 539 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 1. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Barbara Bertelsen

 


Spørgsmål nr. 539 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Hvis Skat, politi og anklagemyndighed ikke har de nødvendige lovgivningsmæssige muligheder for at bremse den ulovlige hvidvaskning via Danske Spil, vil ministeren da tage initiativ til lovgivning på området?”

 

Svar:

 

Som det fremgår af den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 531 (Alm. del) fra Retsudvalget, har Justitsministeriets udvalg om økonomisk kriminalitet og datakriminalitet i betænkning nr. 1447/2004 om hvidvasklovgivningen valgt ikke at foreslå en hvidvaskregulering på spilleområdet.

 

Det fremgår videre, er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet ikke i besiddelse af informationer, der indikerer, at risikoen for hvidvask af udbytte fra strafbare forhold gennem spil hos Danske Spil er anderledes i dag end på tidspunktet for afgivelsen af betænkning nr. 1447/2004 om hvidvasklovgivningen.

 

Som det endelig fremgår af besvarelsen af spørgsmål nr. 531, har SKAT oplyst, at Danske Spil ikke er i besiddelse af informationer og ikke har modtaget henvendelser, som viser, at der skulle eksistere et problem med systematisk hvidvaskning af penge via Danske Spil eller handel med præmieboner, præmiebeviser eller kvitteringer.

 

Jeg finder på den baggrund ikke, at der på det foreliggende grundlag er anledning til at tage initiativ til ny lovgivning på området.