Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 153 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 2. januar 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 153 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministeren bedes redegøre for opklaringsprocenten i de enkelte politikredse for 2007 set i forhold til 2005 og 2006, idet svaret bedes opdelt på opklaringsprocenten fordelt pr. politimand.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Der udarbejdes løbende statistiske opgørelser over udviklingen i antallet af anmeldelser, der afgøres med en fældende afgørelse, fordelt på politikredse, jf. nedenstående tabel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Faldet i afgørelsesprocenten i 1. halvår 2007 skal ses i lyset af, at det ikke kan undgås, at de store omstillingsprocesser, der er forbundet med politi- og domstolsreformen, i en overgangsperiode kan medføre et vist produktionstab. Dette forventes at rette sig i takt med, at de forskellige reformelementer falder på plads.

 

Oplysninger om afgørelsesprocenten for hele 2007 forventes at foreligge februar 2008.

 

Rigspolitiet har opgjort antallet af polititjenestemænd fordelt på de nye politikredse således:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er ikke muligt mere præcist i den givne sammenhæng at opgøre antallet af polititjenestemænd fordelt på de nye politikredse for 2005 og 2006.

 

Det bemærkes endvidere, at det beregningsteknisk ikke er muligt at udarbejde opgørelser over udviklingen i afgørelsesprocenten fordelt pr. polititjenestemand i politikredsene.”