Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 492, som Folketingets Retsudvalg (Alm. del) har stillet til justitsministeren den 25. marts 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr. 492 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Hvordan sikrer ministeren sig, at virksomhederne sørger for, at arbejdstagere er bekendt med køre- og hviletidsreglerne, når arbejdstagerne har et gammelt kørekort, hvor det ikke var en del af køreuddannelsen at vide noget om køreskiver, og når man tænker på, at mange chauffører vil have vanskeligheder ved selv at tygge sig gennem lovgrundlaget og rent konkret forstå, hvad der står i reglerne?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, som har oplyst følgende:

 

”Der henvises til Justitsministeriets besvarelse af 14. marts 2008 af spørgsmål nr. 345 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del).

 

Det bemærkes, at arbejdsgiveren i medfør af § 13 i bekendtgørelsen om køre- og hviletidsbestemmelserne i vejtransport er undergivet objektivt ansvar. Arbejdsgiveren kan således pålægges bødeansvar, når kørslen er foretaget i hans interesse, selvom overtrædelsen ikke kan tilregnes ham som forsætlig eller uagtsom.”

 

Den omtalte besvarelse af spørgsmål nr. 345 vedlægges i kopi.