Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 487 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 25. marts 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 487 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Hvor mange af de i realiteten monitorerede bandemedlemmer - et tal der, jf. artiklen i Berlingske Tidende 22/3-08: "Politiet tier om bandemedlemmer", opgives til tre til fire gange større end de 141 angivne moniterede bandemedlemmer (niveau 1 plus niveau 2) - har ikke dansk statsborgerskab?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Rigspolitiet har i januar 2008 udarbejdet en statusrapport vedrørende kriminalitet forøvet af bander i 2007. Det fremgår af statusrapporten, at Rigspolitiet på tidspunktet for udarbejdelsen af rapporten moniterede 14 grupper og netværk, der ved udgangen af 2007 havde i alt 141 tilknyttede personer (såkaldte niveau 1 bander).

 

De ”lavere” rangerende grupper og netværk (såkaldte niveau 2 bander) bliver moniteret af de respektive politikredse.

 

Der foreligger ikke for 2007 valide og mere præcise oplysninger om størrelsen af de bandemiljøer, som moniteres af politikredsene.

 

Rigspolitiet vil primo 2009 afgive en statusrapport om indsatsen i 2008 mod kriminelle grupper og netværk (bander). Denne rapport vil også indeholde oplysninger om de personer, der er tilknyttet niveau 2 banderne, herunder disses statsborgerskabsforhold.”