Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 479 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 19. marts 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 479 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Vil ministeren i den udstrækning, der findes statistik for responstid for 114-opkald, tilsende udvalget statistik for alle politikredse vedrørende indbrud i februar 2007 henholdsvis februar 2008? Hvis der findes udspecificeret statistisk materiale på dette punkt vedrørende den tidligere Fredericia Politikreds, bedes dette tillige tilsendt udvalget.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Som det fremgår af besvarelsen af spørgsmål nr. 478, udarbejdes der ikke statistik om responstid for 114-opkald, hverken generelt eller vedrørende de mange forskellige sagstyper, herunder f.eks. indbrud, der har fundet sted, og hvor gerningsmanden er væk.

 

Udover administrative og ressourcemæssige hensyn hænger dette bl.a. sammen med, at det ved ikke-hastende opgaver - i modsætning til hastende 112-opkald, f.eks. ved igangværende indbrud – afhænger af den konkrete anmeldelses karakter, hvordan der bør reageres herpå af politiet.”