Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 473 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 18. marts 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 473 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Indgår Force 17-sagen i PET-kommissionens arbejde, og vil ministeren i benægtende fald inddrage sagen i en kommende undersøgelse af Blekingegadesagen?”

 

Svar:

 

PET-kommissionen har tidligere oplyst over for Justitsministeriet, at PET-kommissionen kun i yderst begrænset omfang berører sagen vedrørende ”Force 17”. Baggrunden herfor er, at sagen vedrørende ”Force 17” navnlig vedrører Politiets Efterretningstjenestes virksomhed inden for området for kontraspionage og kontraterror – og ikke Politiets Efterretningstjenestes virksomhed i forhold til politiske partier, faglige konflikter og politisk-ideologisk prægede grupperinger og bevægelser i Danmark, som er de forhold PET-kommissionen skal undersøge ifølge kommissionens kommissorium.

 

For så vidt angår spørgsmålet om at undersøge sagen om ”Force 17” i forbindelse med Blekingegadebande-sagen henvises til den samtidig besvarelse af spørgsmål nr. 472 (Alm.del) fra Folketingets Retsudvalg. Som det fremgår heraf synes der ikke at være sammenhæng mellem de to sager. Der synes således ikke umiddelbart at være noget grundlag for at inddrage sagen om ”Force 17” i en undersøgelse af Blekingegadebande-sagen.