Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 470 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 17. marts 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 470 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Kan ministeren bekræfte, at alle sagsakter/papirer vedrørende Lyngby-røveriet i Blekingegade-sagen er forsvundet eller makuleret i Justitsministeriet, som det fremgår af Peter Øvig Knudsens bøger 2. bind side 232?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan oplyse, at ministeriet ikke længere er i besiddelse af akterne i den sag, hvor Justitsministeriet bistod Lyngby Politi med at indhente retshjælp fra Frankrig i forbindelse med, at to personer i 1983 blev anholdt i Paris i besiddelse af 6 millioner danske kroner.

 

Sagen blev destrueret i 2000, idet sager i den pågældende journalgruppe (sager vedrørende retshjælp til og fra udlandet) i henhold til Justitsministeriets kassationsplan for den pågældende journalperiode kunne kasseres ved udgangen af 1997. Sagen blev således destrueret sammen med Justitsministeriets øvrige sager i den pågældende journalgruppe, som efter Statens Arkivers bestemmelse ikke skulle afleveres til Statens Arkiver. 

 

Det bemærkes, at der findes kopi af korrespondance mellem Justitsministeriet og de franske myndigheder mv. i Udenrigsministeriet, idet korrespondance i retshjælpssager på daværende tidspunkt almindeligvis blev fremsendt via diplomatiske kanaler.

 

PET-kommissionen har modtaget kopi af disse akter.