Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 458 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 13. marts 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Barbara Bertelsen

 


Spørgsmål nr. 458 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Hvornår regner ministeren med at kunne give tilsagn til socialrådmanden fra Århus om, at der må indføres et bølleregister, så diskoteker m.v. kan holde dem, der laver ballade, ude og således sikre et sikrere natteliv?”

 

Svar:

Justitsministeriet er i færd med at nedsætte et sagkyndigt udvalg med repræsentanter fra berørte myndigheder og organisationer, som fÃ¥r til opgave at foretage en samlet gennemgang og vurdering af, hvordan restaurationer mv. sikres adgang til identitetsoplysninger om personer, der efter restaurationslovens § 31, stk. 2, er meddelt forbud mod at opholde sig som gæst i bestemte restaurationer (restaurationsforbud).

Udvalget vil i den forbindelse blive anmodet om at overveje mulighederne for at registrere personer, der er meddelt restaurationsforbud, i et særskilt register, som i fornødent omfang kan stilles til rådighed for restauratører og dørmænd mv. Udvalget vil i den forbindelse skulle gennemgå og vurdere de praktiske og retlige spørgsmål, som dette giver anledning til, herunder med hensyn til persondatabeskyttelse.

Udvalget vil blive anmodet om at komme med forslag til en sådan ordnings nærmere praktiske og retlige udformning og gennemførelse. Udvalget vil i den forbindelse skulle overveje, om en ordning af nævnte karakter kræver lovgivning, og udvalget vil i givet fald skulle udarbejde et lovudkast.

Udvalget vil blive anmodet om så vidt muligt at færdiggøre sit arbejde inden udgangen af 2008, så der i givet fald kan gennemføres lovgivning i folketingsåret 2008-09.

Kommissoriet for udvalget vedlægges.

Justitsministeriet har den 12. august 2008 anmodet de berørte myndigheder og organisationer om at indstille medlemmer til udvalget. Justitsministeriet forventer, at udvalgets første møde kan afholdes i første halvdel af september.