Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 453 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 12. marts 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 453 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Var ministeren og regeringens sikkerhedsudvalg forud for, at Politiets Efterretningstjeneste i begyndelsen af november 2007 førte karikaturtegner Westergaard og hans kone i sikkerhed under jorden, orienteret om tjenestens indsats for at beskytte ham mod mordplaner?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan oplyse, at det følger af Justitsministeriets bestemmelser af 9. maj 1996 om Politiets Efterretningstjenester, at det påhviler chefen for Politiets Efterretningstjeneste til enhver tid at holde Justitsministeriet direkte underrettet om alle forhold af betydning for landets indre sikkerhed og i det hele om alle forhold af væsentlig betydning inden for efterretningstjenestens virksomhed, herunder om alle vigtigere enkeltsager og kontakter med inden eller udenlandske myndigheder.

 

Der kan ikke i denne sammenhæng gives oplysninger om, hvilke konkrete forhold Politiets Efterretningstjeneste orienterer Justitsministeriet om, eller om drøftelser i regeringens sikkerhedsudvalg.