Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 451 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 12. marts 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 451 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Kan ministeren bekræfte karikaturtegner Westergaards udtalelser i TV Avisens program Ærlig Talt, torsdag den 14. februar 2008, om, at han og hans kone i begyndelsen af november 2007 blev kontaktet af Politiets Efterretningstjeneste og ført under jorden på grund af en overhængende fare for attentat mod ham?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Politiets Efterretningstjeneste, hvortil der henvises:

 

”Som Danmarks nationale sikkerheds- og efterretningstjeneste skal Politiets Efterretningstjeneste forebygge, efterforske og modvirke foretagender og handlinger, der udgør eller vil kunne udgøre en fare for bevarelsen af Danmark som et frit, demokratisk og sikkert samfund.

 

På baggrund af de særlige opgaver, Politiets Efterretningstjeneste varetager, og dermed den måde, hvorpå en sikkerheds- og efterretningstjeneste nødvendigvis må arbejde for at være effektiv, påhviler der Politiets Efterretningstjeneste visse principielle beskyttelseshensyn i forhold til konkrete efterforskninger, anvendte efterforskningsmetoder og iværksatte sikkerhedsforanstaltninger. 

 

Politiets Efterretningstjeneste kan dog i den konkrete sag undtagelsesvist bekræfte, at Kurt Westergaard efter en sikkerhedsmæssig vurdering og ved efterretningstjenestens foranstaltning siden den 9. november 2007 har taget ophold på andet sted end bopælen.”