Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 443 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. marts 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 443 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”I forlængelse af svar på alm. del, spm. 145, bedes ministeren oplyse, hvorfor billederne ikke kan oversendes til Folketingets Retsudvalg i anonymiseret form, altså ligesom man gør i medier med en bjælke over øjnene eller lignende, idet spørgeren selvfølgelig er enig med ministeren i, at der skal tages hensyn til enkeltpersoner, så de ikke kan genkendes (selv om spørgeren ikke umiddelbart kan gennemskue, hvordan man kan genkende en person med hætte på hovedet).”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Politiets Efterretningstjeneste, hvortil der henvises:

 

”Som anført i besvarelsen af spørgsmÃ¥l nr. 145 (Alm. del) finder Politiets Efterretningstjeneste af sikkerhedsmæssige grunde, herunder hensynet til enkeltpersoner, ikke, at billeddokumentationen bør oversendes til Folketinget Retsudvalg. Der er i den forbindelse ogsÃ¥ lagt vægt pÃ¥ hensynet til andre personer end de anholdte. Hensynet til disse personer kan ikke varetages ved anonymisering af billeddokumentationen.”Â