Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 442 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. marts 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 442 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”I forlængelse af svar på alm. del, spm. 145, bedes ministeren oplyse, hvorfor en journalist har fået adgang til at se billeder vedrørende en straffesag, der er kørt for lukkede døre, og billeder, der åbenbart er så fortrolige, at Folketingets Retsudvalg kun kan få adgang til at få billederne forevist i fortrolighed.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Politiets Efterretningstjeneste, hvortil der henvises:

 

”Som anført i besvarelsen af spørgsmål nr. 145 (Alm. del) blev der i forbindelse med anholdelsesaktionen i terrorsagen fra Vollsmose optaget billeder af, hvordan anholdelsesaktionen blev gennemført med henblik på efterfølgende at kunne dokumentere forløbet, herunder i forbindelse med eventuelle klager fra de anholdte. Billederne mv. er ikke en del af straffesagens akter og er ikke indgået i straffesagen.

 

Som ligeledes anført finder Politiets Efterretningstjeneste af sikkerhedsmæssige grunde, herunder hensynet til enkeltpersoner, at billeddokumentationen ikke bør oversendes til Folketingets Retsudvalg, men at billeddokumentationen efter omstændighederne og i fortrolighed kan forevises for Folketingets Retsudvalg.

 

Politiets Efterretningstjeneste er ikke i besiddelse af nærmere oplysninger om, hvorvidt og i givet fald under hvilke omstændigheder billeddokumentationen måtte være forevist for journalister. Efter Politiets Efterretningstjenestes opfattelse er der imidlertid tale om en fejl, hvis billeddokumentationen er forevist for journalister.”