Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 440 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. marts 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 440 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”I forlængelse af svar på alm. del, spm. 119, bedes ministeren redegøre for, hvorfor det efter politiets opfattelse var nødvendigt, at de anholdte havde hætter på i to timer, hvis årsagen til hætterne alene var, at de ikke måtte se politiets udstyr under anholdelsen.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spøgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Politiets Efterretningstjeneste, hvortil der henvises:

 

 ”Som anført i besvarelsen af spørgsmål nr. 119 (Alm. del) var det alene de fem hovedmistænkte i sagen, som blev iført hætter ved anholdelsen.

 

Disse fem anholdte blev alle iført hætterne i forbindelse med transporten fra anholdelsesstedet til politigården i Odense og fra politigården i Odense til Retten i Odense. En af de anholdte ønskede ikke at få hætten fjernet ved ankomst til politigården i Odense, da der var personer på stedet, som han ikke ønskede at blive genkendt af.”