Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 439 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. marts 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 439 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”I forlængelse af svar på alm. del, spm. 119, bedes ministeren redegøre for, hvordan det kunne være hensynet til, at de anholdte ikke skulle kunne se politiets køretøjer, der berettigede brug af hætter, når alle andre i området ikke fik hætter på og derfor kunne se køretøjerne.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Politiets Efterretningstjeneste, hvortil der henvises:

 

”Som anført i besvarelsen af spørgsmål nr. 119 (Alm. del) blev beslutningen om anvendelse af hætter truffet af sikkerhedsmæssige og taktiske årsager, således at de anholdte ikke kunne iagttage, hvordan politiet gennemførte anholdelsen, herunder politiets udrustning og køretøjer mv.

 

Anholdelsesaktionen blev gennemført på en sådan måde og på et sådant tidspunkt, at der alene fandtes at være behov for at iføre de fem hovedmistænkte i sagen de nævnte hætter.”