Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 438 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. marts 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 438 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”I forlængelse af svar på alm. del, spm. 119, bedes ministeren redegøre for, hvilket udstyr politiet har, der er så hemmeligt, at hemmeligholdelsen af det berettiger brug af hætter, som en torturekspert betegner som tortur.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Politiets Efterretningstjeneste, hvortil der henvises:

 

”Som anført i besvarelsen af spørgsmål nr. 119 (Alm. del) blev hætterne, som de fem hovedmistænkte i terrorsagen fra Vollsmose blev iført, ikke anvendt for at intimidere de anholdte. Beslutningen om anvendelse af hætter blev alene truffet af sikkerhedsmæssige og taktiske årsager, således at de anholdte ikke kunne iagttage, hvordan politiet gennemførte anholdelsesaktionen, herunder politiets udrustning og køretøjer mv.

 

Af hensyn til fremtidige operationer kan efterretningstjenesten ikke i denne sammenhæng oplyse nærmere om anholdelsesaktionens gennemførelse, herunder det anvendte udstyr.”