Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 431 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 29. februar 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 431 (Alm. Del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Hvilke politikredse har ministeren og rigspolitichefen besøgt, efter at politireformen er trådt i kraft, hvilke tilkendegivelser har ministeren og rigspolitichefen modtaget under disse besøg, og hvilke overvejelser og initiativer har besøgene givet ministeren og rigspolitichefen anledning til?”

 

Svar:

 

Det har været meget vigtigt for mig at besøge alle de nye politikredse og høre om deres erfaringer med den første fase af implementeringen af politireformen. Jeg har derfor – sammen med bl.a. rigspolitichefen – på nuværende tidspunkt besøgt 8 af de 12 nye politikredse. For så vidt angår de resterende 4 kredse besøger jeg i indeværende uge både Midt- og Vestsjællands Politi og Københavns Vestegns Politi, i starten af april Østjyllands Politi og til august Nordjyllands Politi.

 

Jeg er under de hidtidige besøg blevet grundigt orienteret om situationen i de pågældende politikredse, og jeg har i den forbindelse oplevet nogle meget åbne og konstruktive samtaler – både med ledelser, tillidsrepræsentanter og øvrige medarbejdere – om de udfordringer og fordele, som politireformen indebærer, herunder om de forskellige navnlig praktiske problemer som implementeringen af en så stor reform desværre uundgåeligt indebærer.