Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 430 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 29. februar 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 430 (Alm. Del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Hvor, hvor ofte, og i hvilken anledning har politistationer, der ellers ikke er døgnåbne, ud fra en konkret vurdering af de lokale behov været døgnåbne?

 

Der henvises til L 168, 2005-06, svar på spørgsmål 153 (vedlagt) samt bemærkningerne herom i Retsudvalgets betænkning over L 168.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Der er etableret nye hovedpolitistationer i de byer, som er nævnt i besvarelsen af Retsudvalgets spørgsmål nr. 153. Der vil endvidere på alle dele af døgnet være polititjenestemænd tilstede på politistationerne i Slagelse, Hillerød, Herning, Viborg, Silkeborg, Randers, Kolding, Vejle, Frederikshavn og Aabenraa.

 

Politireformen er gradvist blevet implementeret, således at den nye organisering af landets politikredse nu er faldet på plads. Indtil nyorganiseringen var der med mindre afvigelser politibetjening på landets politistationer i samme omfang som i den tidligere politikredsinddeling.

 

Rigspolitiet har for at give en mere udtømmende besvarelse af spørgsmålet indhentet udtalelser fra landets politikredse vedrørende åbningstiderne på landets politistationer. Politikredsene har mere overordnet set oplyst, at man ved planlægningen af allerede kendte større begivenheder som f.eks. musikfestivaler og større sportsarrangementer planlægger med muligheden for om nødvendigt at åbne relevante politistationer.

 

Mere konkret kan oplyses følgende:

 

Nordjyllands Politi

Der er døgnåbent på politistationerne i Aalborg og Frederikshavn. Fra politistationerne i Hjørring, Hobro og Løgstør udgår hele døgnet kørende patruljer til varetagelse af udrykningsopgaver for hele politikredsen.

 

Midt- og Vestjyllands Politi

Den nye vagtcentral i Holstebro har overtaget styringen af det samlede beredskab i politikredsen. Der er døgnet rundt personale tilstede på politistationerne i Herning, Silkeborg og Viborg.

 

Politistationerne i Thisted, Skive og Ringkøbing har åbent i dagtimerne, men der møder dog døgnet rundt personale på disse politistationer til deltagelse i kredsens samlede beredskab.

 

Østjyllands Politi

Politistationerne i Aarhus og Randers har døgnåbent. Grenå politistation har åbent i dagtimerne. Der udgår døgnet rundt beredskab fra politistationerne i Aarhus, Randers og Grenå.

 

Sydøstjyllands Politi

Kredsens samlede beredskab styres fra den nye vagtcentral i Horsens, og der vil døgnet rundt være personale tilstede også på stationerne i Kolding og Vejle. Det er besluttet, at politistationen i Fredericia skal være åbent i pinsen 2008, hvor der afvikles et stort internationalt motorcykeltræf.

 

Politistationen i Skanderborg vil blive holdt døgnåben under ”Skanderborg Festivalen” i august 2008.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi

Der er døgnet rundt personale på Esbjerg og Aabenraa politistationer. I perioden 24.-26. august 2007 har politistationen i Tønder været åben i anledning af den årlige musikfestival i byen. I Sønderborg og Haderslev har der været holdt døgnåbent i forbindelse med afholdelse af de årlige ringriderfester.

 

Fyns Politi

Politistationen i Odense har døgnåbent, og der udgår døgnet rundt beredskab fra politistationerne i Svendborg, Nyborg, Assens og Middelfart.

 

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politikredsens beredskab styres fra politistationen i Næstved. På politistationen i Slagelse vil der døgnet rundt være polititjenestemænd tilstede, som vil kunne tage sig af personlige henvendelser fra borgerne. Der udgår døgnet rundt beredskab fra politistationerne i Nakskov, Nykøbing F og Vordingborg.

 

I sommerperioden kan der vise sig et behov for at døgnåbne politistationen i Nykøbing F til betjening af de mange feriegæster i området.

 

Midt- og Vestsjællands Politi

Der er døgnbetjening på politistationen i Roskilde, hvorfra kredsens samlede beredskab styres. Det lokale beredskab udgår døgnet rundt tillige fra Holbæk, Kalundborg, Ringsted og Køge politistationer.

 

Københavns Vestegns Politi

Der er døgnåbent på politistationen i Glostrup.

 

Nordsjællands Politi

Der er døgnåbent på politistationen i Helsingør, hvorfra politikredsens beredskab styres. Der er endvidere personale til stede hele døgnet på politistationen i Hillerød. Beredskabet udgår hele døgnet fra Frederikssund, Gentofte og Lyngby politistationer.

 

Københavns Politi

Der er døgnåbent på Politigården og på politistationerne i City, Nordvest (Bellahøj) og på Amager.

 

Bornholms Politi

Der er døgnåbent på politistationen i Rønne.”