Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 428 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 29. februar 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 428 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministeren bedes i fortsættelse af åbent samråd 26/2-08 om bandekriminalitet (samrådsspørgsmål H og M) oplyse, om behandlingen af straffesager vedrørende bandekriminalitet overholder den fastsatte målsætning for sagsbehandlingstid?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigsadvokaten, hvortil der henvises:

 

”Der er fastsat målsætninger for sagsbehandlingsti­derne i volds- og voldtægtssager, men ikke i sager vedrørende bandekriminalitet.

 

Hvis der i forbindelse med bandekriminalitet er begået vold eller eventuelt voldtægt, vil en sådan sag kunne være omfattet af de målsætninger, der er fastsat for volds- og voldtægtssager. Der udarbejdes dog ikke særskilte opgørelser over sagsbehandlingsti­derne i sager om vold, der er begået i forbindelse med bandekriminalitet.

 

Mere generelt bemærkes, at det efter retsplejelovens § 96, stk. 2, påhviler anklage­myndigheden at fremme enhver sag med den hurtighed, som sagens beskaffenhed til­lader. Dette gælder naturligvis også i sager om bandekriminalitet.”