Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 427 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 29. februar 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 427 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministeren bedes i fortsættelse af åbent samråd 26/2-08 om bandekriminalitet (samrådsspørgsmål H og M) uddybende redegøre for, hvor bandemedlemmerne holder til, og om de har nogle mere eller mindre faste tilholdssteder, herunder f.eks. hashklubber.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Af statusrapporten fra januar 2008 fremgår, at flere af de moniterede grupper og netværk er tilknyttet bestemte geografiske områder i København, herunder Østerbro, Indre Nørrebro, Vesterbro og Amager. Andre grupper har tilknytning til byer i provinsen, herunder Hundige, Roskilde, Kalundborg, Næstved, Vordingborg, Esbjerg, Ålborg og Odense.

 

Rigspolitiet er ikke i besiddelse af oplysninger, der indikerer, at nogen af de moniterede grupper og netværk skulle råde over egentlige klubhuse.

 

Derimod er Rigspolitiet bekendt med, at flere af de moniterede bandemedlemmer mødes i hashklubber, på caféer og i kiosker i de nærområder, hvor de oftest færdes.”