Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 235 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 23. januar 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 235 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Finder ministeren, at Århus Politi handlede korrekt og i overensstemmelse med de foreliggende retningslinjer, da man undlod at orientere det tyske forbundspolitis grænsepatrulje samt Flensborg Politi umiddelbart efter røveriet mod Danske Banks fordelingscentral i Brabrand 27/12-07, og vil ministeren endvidere oplyse - såfremt det vurderes, at Århus Politi handlede korrekt - hvordan det i fremtiden kan sikres, at relevante myndigheder straks adviseres i tilfælde af, at gerningsmænd er på formodet flugt i forbindelse med grov kriminalitet?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Østjyllands Politi har bl.a. oplyst, at da den indledende efterforskning af røveriet resulterede i en efterlysning af to køretøjer blev Syd- og Sønderjyllands Politi – i overensstemmelse med sædvanlig praksis – ca. kl. 12 anmodet om at udvise skærpet opmærksomhed i relation til køretøjerne. Syd- og Sønderjyllands Politi underrettede herefter det tyske grænsepoliti om sagen.

 

Som det er fremgået af pressen, må røveriet nu anses for opklaret. 

 

Erfaringerne, der blev indhøstet i forbindelse med efterforskningen af sagen, vil indgå i behandlingen af fremtidige sager af lignende karakter.”