Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 231 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 23. januar 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

fg. justitsminister

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 231 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministeren bedes oplyse, hvilken betydning kommunal- og politireformerne har haft/har på SSP-samarbejdets vilkår, herunder specifikt status, årsværk og økonomiske midler.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Rigspolitiet har indhentet en udtalelse fra Det Kriminalpræventive Råd, der har oplyst, at det endnu er for tidligt at drage egentlige konklusioner af reformernes betydning for SSP-samarbejdet. Det er dog Det Kriminalpræventive Råds opfattelse, at der med politireformen er skabt væsentligt bedre vilkår for bl.a. SSP-samarbejdet, fordi politikredsene er blevet forpligtet til at oprette kredsråd bestående af politidirektøren og borgmestrene i politikredsen, som bl.a. skal drøfte kriminalitetsudviklingen og samarbejdet mellem politiet og lokalsamfundet, ligesom der skal udarbejdes og offentliggøres en lokal samarbejdsplan. Endelig skal politikredsene afgive en årlig skriftlig redegørelse til kredsrådet om det kriminalitetsforebyggende samarbejde mellem politiet og hver kommune.

 

Rigspolitiet kan i forlængelse heraf oplyse, at der med politikredsreformen er lagt op til en styrkelse af politiets kriminalpræventive indsats, herunder SSP-samarbejdet, og reformen har med etableringen af kreds- og lokalråd og etableringen af Nationalt Forebyggelsescenter hos Rigspolitiet efter Rigspolitiets opfattelse skabt en god ramme for det lokale kriminalpræventive samarbejde og hermed den forebyggende indsats over for belastede unge.”