Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 228 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 23. januar 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

fg. justitsminister

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 228 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministeren bedes oplyse, om omstruktureringen i Det Kriminalpræventive Råd har haft betydning for antal ansatte og årsværk?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Rigspolitiet har indhentet en udtalelse fra Det Kriminalpræventive Råd, der har oplyst, at man i 2001 fik tilført tre årsværk og en årlig bevilling til forebyggelse af vold på 2,1 mio. kr. Sekretariatet organiserede i første omgang de nye medarbejdere og yderligere en medarbejder i en særlig enhed – Den Voldsforebyggende Enhed. Rådet nedsatte endvidere en ”voldstænketank” med eksterne eksperter på voldområdet som sparring for sekretariatet. 

 

Ved strukturændringen i Rådets sekretariat i februar 2005 blev sekretariatets medarbejdere opdelt i fem enheder med udgangspunkt i opgaven – i modsætning til kriminalitetstypen. De nye enheder er Kriminalitetsanalyse, Metode, Netværk, Information og Administration.

 

Ansvaret for voldsforebyggelsen ligger herefter primært hos medarbejdere i Kriminalitetsanalyse og Metode. Strukturændringen har ikke medført reducering i de personaleressourcer, der anvendes i sekretariatet på den voldsforebyggende opgave. Formålet har været at styrke sekretariatets forebyggende arbejde ved at tilrettelægge en mere systematisk tilgang til samfundets udfordring med kriminalitet og forebyggelse – også på voldområdet – og skabe mulighed for intensiveret sparring med Rådets stående udvalg.

 

Strukturændringen i Rådets sekretariat har ikke ændret sekretariatets samarbejde med Rådets ”voldstænketank”.

 

Rigspolitiet kan supplerende oplyse, at der i forbindelse med implementering af politireformen er oprettet en afdeling for kriminalitetsforebyggelse i Rigspolitiet. I den forbindelse er visse sikringsopgaver og et antal stillinger overført fra Rådets sekretariat til den nye enhed – Nationalt Forebyggelsescenter – i Rigspolitiet.”