Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 222 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 22. januar 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 222 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Kan ministeren bekræfte, at tiltalen mod den i artiklen i Nyhedsavisen 21/1-08: "Læge gav CPR-numre til Blekingegadebanden" nævnte læge blev frafaldet? I bekræftende fald bedes det oplyst med hvilken hjemmel tiltalen blev frafaldet og med hvilken begrundelse.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigsadvokaten, hvortil der henvises:

 

”Jeg har i anledning af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Statsadvokaten for Kø­benhavn og Bornholm, der behandlede den såkaldte Blekingegadesag. Statsadvokaten har til brug for sin udtalelse indhentet en udtalelse fra Københavns Politi.

 

Det fremgår af udtalelsen fra Statsadvokaten for København og Bornholm, at statsad­vokaten den 2. juni 1992 opgav påtale mod den person, der omtales i artiklen, for bl.a. overtrædelse af straffelovens § 152, stk. 2, jf. stk. 1, der vedrører videregivelse af for­trolige oplysninger.

 

Det fremgår endvidere, at påtalen blev opgivet i medfør af den dagældende § 723, stk. 1, i retsplejeloven, hvorefter påtale undlades i de tilfælde, hvor undersøgelsen ikke kan ventes at føre til, at en person findes skyldig til straf.

 

Endelig fremgår det af statsadvokatens udtalelse, at der efter de oplysninger, der findes i statsadvokaturens sagsakter, ses at være tale om, at påtale blev opgivet dels på grund af beviset stilling, dels på grund af forældelse.”