Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 219 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 18. januar 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs

 

 


Spørgsmål nr. 219 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministeren bedes (i fortsættelse af samrådet den 17/1-08 i Retsudvalget om de seneste skudepisoder i og omkring København, jf. samrådsspørgsmål C) kommentere tidligere retsordfører for Venstre, Birthe Rønn Hornbechs, udtalelse til Berlingske Tidende om, at "der skal skrives direkte ind i straffeloven, at den, der uberettiget anvender skydevåben, skal straffes med fængsel i f.eks. fire år. Som loven er i dag, har politiet nogle gange vanskeligheder med bevisførelsen, da anklagemyndigheden skal bevise, at gerningsmanden havde et forsæt", jf. artiklen "Våben skal straffes hårdere" i Berlingske Tidende den 20. november 2007.”

 

Svar:

 

Som jeg tidligere har oplyst over for Retsudvalget, vil jeg senere i denne folketingssamling fremsætte et lovforslag om bl.a. skærpelse af straffen for i strid med vÃ¥benlovgivningen at anvende skydevÃ¥ben pÃ¥ offentligt tilgængelige steder. Â