Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 183 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 7. januar 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 183 (alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Vil ministeren, under henvisning til indslag i TV2/Lorry den 3. januar 2008 - hvoraf det fremgår, at Midt- og Vestsjællands politi ikke har ressourcer til at rykke ud til boligområdet Askerød - redegøre for, hvordan ministeren vil sikre, at beboerne i Greve- og Hundigeområdet føler sig trygge og får den hjælp fra politiet, de bør have?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Midt- og Vestsjællands Politi har bl.a. oplyst, at indsatsen mod de tilbagevendende uroligheder i Askerød bebyggelsen i Greve Kommune er meget højt prioriteret.

 

Midt- og Vestsjællands Politi har således – i samarbejde med Greve Kommune, boligselskabet bag Askerød bebyggelsen og mange andre lokale interessenter – taget initiativ til og iværksat en fælles koordineret indsats i området, der bl.a. omfatter en række forebyggende tiltag.

 

Koordinationen af den fælles indsats sker i Lokalrådet for Greve Kommune, der som bekendt består af repræsentanter for politiet, kommunen og det øvrige lokalsamfund.

 

Midt- og Vestsjællands Politi har endvidere oplyst, at politiet i Karlslunde samt specialpatruljer og beredskabet i Køge til stadighed foretager en målrettet, synlig og offensiv patruljering i området, og at Midt- og Vestsjællands Politi til brug for planlægningen af indsatsen i området har udvekslet erfaringer med andre politikredse med lignende problemer, herunder arrangeret temamøder og udvekslet ideer til den operative politimæssige indsats og den længerevarende forebyggende indsats.

 

Midt- og Vestsjællands Politi har endvidere i perioden den 21. september 2007 til den 19. oktober 2007 iværksat en visitationszone i området omkring Askerød bebyggelsen, hvorunder der bl.a. blev truffet personer iført skudsikre veste.

 

Midt- og Vestsjællands Politi har herudover oplyst, at politikredsen er ved at udarbejde en operationsplan for indsatsen i området.

 

Denne indsats vil – udover den allerede iværksatte målrettede patruljering i området – bl.a. omfatte en monitering af de persongrupper, der skaber uro og laver kriminalitet i området, ligesom indsatsen vil omfatte en styrkelse af den forebyggende indsats, der vil blive koordineret af Lokalrådet for Greve Kommune og udført i samarbejde mellem politiet i Karlslunde, Forebyggelsessekretariatet i Midt- og Vestsjællands Politi samt offentlige og private interessenter.

 

Midt- og Vestsjællands Politi har endelig oplyst, at der i skudsagerne fra den 5. og 17. september 2007 og i brandsagen fra den 1. januar 2008, der alle fandt sted i Askerød bebyggelsen, er varetægtsfængslet en række personer.

 

Midt- og Vestsjællands Politi har endvidere bemærket, at Greve Kommune i en pressemeddelelse fra den 20. december 2007 har fremhævet det fine samarbejde med politikredsen.

 

Samfattende kan det således oplyses, at det ikke er korrekt, når det i spørgsmålet anføres, at Midt- og Vestsjællands Politi ikke har ressourcer til at rykke ud til boligområdet Askerød.”