Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 139 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 20. december 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 139 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil antallet af færdselspolitifolk blive øget eller formindsket i forbindelse med reformen? Der anmodes om en oversigt over endeligt normativ og en status på processen samt et overslag over, hvornår processen forventes fuldført.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Der er som et led i politireformen iværksat en større organisatorisk omlægning af politiets opgavevaretagelse på færdselsområdet.

 

Personalet i Rigspolitiets tidligere regionale færdselsafdelinger er således blevet overført til politikredsene. For at fremme en effektiv og fleksibel varetagelse af politiets omfattende opgaver på færdselsområdet er der under politikredsenes beredskabsafdelinger oprettet særskilte færdselsafdelinger. Færdselsindsatsen i politikredsene bliver således varetaget dels af personale i færdselsafdelingerne dels af det øvrige personale i beredskabet.

 

Rigspolitiet varetager nu den overordnede og tværgående styring af færdselsområdet, herunder i forhold til fastlæggelse af strategier for landsdækkende kontrolaktiviteter samt fastlæggelsen af indsatsområder og fastlæggelse af de overordnede mål for færdselsindsatsen.

 

Det er generelt målsætningen, at færdselsindsatsen skal styrkes i de kommende år.

 

Som anført i Rigspolitiets bidrag til besvarelsen af Retsudvalgets spørgsmål nr. 133 (Alm. del), vil der imidlertid ikke længere være centralt fastsatte personalenormativer, der angiver størrelsen af de forskellige personalegrupper i politikredsene.

 

Det er således ikke muligt at opgøre et konkret tal for færdselspolitiets størrelse, da størrelsen vil variere over tid afhængig af de planlagte initiativer.”