Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 136 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 20. december 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 136 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil ministeren tage initiativ til, at der foretages en undersøgelse for at finde mulige rationaliseringer i politiets arbejdsgange i sagerne fra sigtelse til domfældelse eller i andre sagstyper?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Det undersøges løbende, om det er muligt at forenkle arbejdsgangene for de forskellige sagstyper. I forbindelse med implementering af politireformen har der været fokus på i gørligt omfang at tilrettelægge arbejdet med de forskellige sager på en hensigtsmæssig måde. Alt andet lige vil en samling af arbejdsopgaverne på færre politikredse resultere i en effektivisering.

 

Endvidere er der også fokus på en forenkling af sagsgangene ved ibrugtagning af nye it-hjælpeværktøjer mv.”

 

Jeg kan i øvrigt tilføje, at Justitsministeriet som led i teknologireformen bl.a. i politiet arbejder med en såkaldt ”datafølgeseddel”, der i takt med indførelsen af de nye sagsbehandlingssystemer i politiet og domstolene skal gøre det muligt fremover at overføre straffesager elektronisk mellem henholdsvis politiet, domstolene og kriminalforsorgen, så genindtastning af stamoplysninger mv. undgås.