Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 133 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 20. december 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 133 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil ministeren give et overslag over, hvor mange politifolk der er normeret i hver enkel politikreds, når politireformen er fuldbyrdet – altså fremtidens tal?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Politikredsene har med virkning fra 2008 bl.a. fået tildelt en lønbevilling. Politikredsene beslutter herefter selv inden for rammerne af den givne bevilling størrelsen og sammensætningen af politikredsenes personale. Det er således forudsat, at der fremover ikke længere vil være centralt fast­satte personalenormativer, der angiver størrelsen af de forskellige personalegrupper i politikredsene.

 

Til brug for beregningen og fordelingen af lønbevillingen mel­lem kredsene er der af planlægningsmæssige grunde estimeret et mål for politistyrkens størrelse i hver af de nye politikredse. Dette bevillingstekniske styrkemål er beregnet med udgangspunkt i en prognose for udviklingen i den operative politistyrkes størrelse samt kriminalitetsniveauet og befolkningstallene i politikred­sene mv. Det er samtidig besluttet, at fordelingsmodellen ikke må medføre, at der nogen steder i landet bliver færre politibetjente i et område i umiddelbar for­bindelse med implementeringen af politireformen.

 

Politikredsenes foreløbige bevillinger for 2011, når reformen er fuldt ud implementeret, er med de nu kendte forudsætninger, der meget vel kan ændre sig, fastsat med udgangspunkt i følgende styrke­mål (antal ansatte inkl. politibetjente på prøve): 

 

Nordjylland

667

Østjylland

739

Midt- og Vestjylland

677

Sydøstjylland

621

Syd- og Sønderjylland

732

Fyn

690

Sydsjællands og Lolland-Falster

600

Midt- og Vestsjælland

622

Nordsjælland

797

Københavns Vestegn

696

København

2.346

Bornholm

61

 

Disse bevillingsstyrkemål er således ikke specifikke tal for personaleantallet og skal tages med forbehold, bl.a. fordi de skal justeres i takt med bl.a. befolknings- og kriminalitetsudviklingen samt sags- og opgavefordelingen mellem Rigspolitiet og politikredsene, ligesom de indhøstede erfaringer med opgavevaretagelsen og med den nye organisering af politikredsene skal inddrages i de fremtidige overvejelser om bevillingsfordelingen politikredsene imellem.”