UDENRIGSMINISTERIET

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 132 af 19. december 2007 til udenrigsministeren fra Folketinget – Retsudvalget (REU – alm. del.)

 

 

Spørgsmål 132:

 

”Ministeren bedes oplyse, hvad Udenrigsministeriet konkret har foretaget sig for at få afklaret Abu Talals opholdssted efter hans forsvinden i efteråret 1995 samt hvor mange gange, Udenrigsministeriet efterfølgende har orienteret Abu Talals hustru om resultaterne heraf.”

 

Svar:

 

Der henvises til justitsministerens besvarelse af spørgsmål nr. S 1434 af 12. december 2005 fra Søren Egge Rasmussen (EL):

 

”Spørgsmål:

 

”Da det fremgår af en omtale i Ekstra Bladet den 22. september 2001, at Talaat Fouad Qassems, der havde politisk asyl i Danmark, af de danske myndigheder var blevet anbefalet at forlade Danmark, vil ministeren da redegøre for, hvornår, hvordan og til hvem en sådan anbefaling er blevet givet?”

 

Svar:

 

Den person, som spørgsmålet angår, har tidligere været genstand for betydelig opmærksomhed fra Politiets Efterretningstjenestes side.

Som det er offentligt kendt, forsvandt han i 1995 i Kroatien. Der er i perioden fra 1994 til 2001 besvaret en række spørgsmål fra Folketinget vedrørende den pågældende, herunder i Udenrigspolitisk Nævn.

Under hensyn til at der er tale om en sag af efterretningsmæssig karakter, finder jeg ikke anledning til at supplere de besvarelser, der er afgivet af den tidligere regering.”