Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 123 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 19. december 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 123 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Er det ikke praksis, at hvis en person, der er efterlyst gennem Interpol, bliver fanget af det land, der har efterlyst personen, så gives der en orientering herom, så andre landes myndigheder ikke længere efterforsker pågældende person?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Såfremt en person, der er efterlyst gennem Interpol, anholdes af det efterlysende land, eller sagen vedrørende den pågældende af forskellige årsager henlægges, aflyses efterlysningen.

 

Det kan således oplyses, at såfremt en af Danmark via Interpol efterlyst person anholdes her i landet, underrettes den sagsbehandlende politikreds om anholdelsen af den anholdende politikreds. Den sagsbehandlende politikreds orienterer herefter Rigspolitiet med henblik på aflysning af den internationale efterlysning.”